TONDABAYASHI CITY TOP >> SISTER CITY >> News 2013 (English)

2013 News

General Meeting (May 19)
The 38th General Meeting and social gathering were held at Subaru Hall on May 19th.

Mayor and the Representatives from Bethlehem City Visited Tondabayashi. (May 29-31)
As marking the 50th anniversary of the sister city relationship in 2014, the mayor of Bethlehem city and the representatives visited Tondabayashi city.
In the events such as the commemorative planting of dogwood, the tree of friendships between both cities, at Savor Farm, they developed their relation with the members of TBSCA.

Exchange Students Program(July 24-August 12)
Three exchange students from Bethlehem city stayed in Tondabayashi from July 24 to August 12.
Students cultivate firendships with their host family. They also experienced Japanese culture, such as "Sado," tea ceremony and making Soba.
Their messages are exhibited at the "Bethlehem Corner" of Tondabayashi City Hall.

Exchange Students Schedule
July
24 (Wed) Arrival
26 (Fri) Welcome Party
29 (Mon) Tour of Osaka
30 (Tue) Courtesy Visit to Mayor, Tour of Jinai-machi, Experience of making China cup
August
1 (Thu) PL Fireworks Display
2 (Fri) Swap Ceremony
5 (Mon), 6 (Tue) Mt. Ko-ya
7 (Wed) Visit to Osaka Ohtani University, Experience of tea ceremony (Sado)
9 (Fri) Factory Tour of Bamboo Blind Manufacturer, Experience of making Soba
11 (Sun) Farewell Party
12 (Mon) Departure for Home

English Oratorical Contest (November 17)
The 42th English OratoricalContest was held at the auditorium of the fire department on November 17th.
A total of 104 participants from the elementary school children to ordinary citizens' division took part in it.
They made their speeches in front of a large audiences.

Exchange Party in New Year (February 2)
An exchange party in the new year was held at “Aldebaran” of the Subaru Hall.
The members talked each other and they all together enjoyed singing English songs.